Allu Pyhälammi palkittiin myös Vuoden Vihreänä Aktiivina.

Vihreiden puoluekokous Seinäjoella 10.6.2023 äänesti Allu Pyhälammin puoluevaltuuston varapuheenjohtajaksi ja siten osaksi puoluejohtoa. Pyhälammi johtaa puoluetta yhdessä puolueen puheenjohtajiston, puoluesihteerin ja puoluevaltuuston puheenjohtajiston kanssa. Pyhälammi sai Lahden ja Hämeen Vihreiden lisäksi esityksiä neljältä vaalipiiriltä ja kolmelta valtakunnalliselta liitolta.

Pyhälammi julkisti ehdokkuutensa puoluevaltuuston puheenjohtajistoon ensimmäisenä, jo pääsiäisen jälkeen.

“Olin pohtinut asiaa jo pitkään, ja päättänyt jo aiemmin hakea valtuuston jäseneksi. Totesin, että minulla on annettavaa myös valtuuston ja sitä kautta puolueen linjojen organisoinnille, ja koin ajan olevan oikea hakea valtuuston puheenjohtajistoon. Ajatusta vahvisti lukuisat keskustelut, joita olin käynyt ja käyn parhaillaan jäsenistömme kanssa ympäri Suomea”, toteaa Pyhälammi.

Allu Pyhälammi on toiminut Vihreissä useissa rooleissa, muun muassa Hämeen Vihreiden vaalipiirin varapuheenjohtajana, Hämeen tieteen ja teknologian vihreiden perustajana ja puheenjohtajana, Lahden Vihreiden hallituksen jäsenenä ja myöhemmin puheenjohtajana, Aaltovihreiden varapuheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä sekä Espoon Vihreiden yhdistysten toiminnantarkastajana. Lisäksi Pyhälammi on toiminut aktiivisesti opiskelijoiden päätöksenteossa, Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan edustajiston varapuheenjohtajana ja Vihreämpi Aalto -ryhmän edaattorina. Tällä hetkellä Pyhälammi toimii väitöskirjatutkijana Aalto-yliopistossa.

Pyhälammilla on laajat yhteydet Vihreän puolueen eri tasoihin, ja kokeekin vahvuudekseen monipuoliset henkilökohtaiset verkostot, jotka ovat muodostuneet oman tekemisen kautta. Pyhälammi valittiin puoluekokouksessa myös Vuoden Vihreäksi Aktiiviksi yhdessä haminalaisen Simo Haapalehdon kanssa.

“Puolueemme viestit eivät ole tulleet tarpeeksi lähelle kansalaisen arkea ja jokapäiväistä elämää. Tähän toivoisin saavani muutoksen aikaiseksi. Me emme ole elitistinen puolue, ja nyt on aika osoittaa se. Uskon vahvasti, että uusi puheenjohtajamme Sofia Virta ja muu puoluejohto tulevat näyttämään taitonsa tässä suhteessa. Talous ja sote-asiat ovat kansakuntamme kulmakiviä, ja niistä tulee myös puhua avoimesti ja suoraan”, alleviivaa Pyhälammi.

 

Lisätiedot:

Allu Pyhälammi
lahden.vihreat@vihreat.fi
+358408213744