TIEDOTE
18.6.2017

Lahden Vihreiden Teemu Häyrinen valittiin Vihreiden puoluehallitukseen ja Nelli Nevala puoluevaltuuskuntaan

Vihreiden puoluekokous valitsi lahtelaisia johtopaikoille. Teemu Häyrinen valittiin puoluehallituksen varajäseneksi ja Nelli Nevala puoluevaltuuskunnan varajäseneksi kaudelle 2017–2019.

Häyrinen on 36-vuotias varavaltuutettu, energia- ja ympäristötekniikan korkeakouluopiskelija, teollisuudessa työuran tehnyt duunari ja luontoa kunnioittavan lähiruokatuotannon edistäjä. Hän on ollut puolueen jäsen 4,5 vuotta. Häyrinen vaikuttaa neljättä vuotta Lahden Vihreiden hallituksessa ja toista vuotta Hämeen piirin hallituksessa.

– Olen nuoresta miehestä asti haaveillut elämästä, jossa voisin tehdä jotakin merkityksellistä auttaakseni muita ihmisiä. Vaikka unelma palomiehen ammatista ei koskaan toteutunut, olen onnellinen ja kiitollinen siitä, että minulle suodaan toisenlainen mahdollisuus haaveeni toteuttamiseksi. Polku on erilainen, mutta päämäärä edelleen sama: auttaminen.

– Nykymaailman raadollisuudessa luonnon ja ihmisen arvoa mitataan rahalla. Ihmisiä kohdellaan kuin tunteettomia koneita, joiden arvo on yhtä kuin niiden tuottavuus. Meidät lokeroidaan taustan ja elämäntilanteen perusteella enemmän ja vähemmän hyödyllisiin. Tämän kehityskulun haluan katkaista, Häyrinen sanoo.

Nevala on kaupunginvaltuutettu sekä jäsenenä Lahden Vihreiden ja Lahden Vihreiden Nuorten hallituksissa.

– Olen erittäin innoissani saamastani luottamuksesta. Haluan olla tekemässä Vihreistä tulevaisuuden pääministeripuoluetta, joka vastaa aikamme haasteisiin ja menee rohkeasti eteenpäin. Meidän kannatuksemme on nyt suurempi kuin koskaan, joten juuri nyt on tärkeää pystyä vastaamaan tähän luottamukseen.

Vihreiden puoluehallituksessa on 12 varsinaista jäsentä ja 8 varajäsentä. Puoluehallituksen varsinaisten jäsenten joukossa ovat puolueen puheenjohtaja ja kolme varapuheenjohtajaa. Muilla jäsenillä on henkilökohtaiset varajäsenet. Puoluehallituksessa käytäntönä on, että myös varajäsenet osallistuvat kokouksiin. Näin myös pienemmät piiriyhdistykset saavat edustuksen puoluehallituksen kokouksiin.

Puoluevaltuuskunnassa on puheenjohtajan ja kahden varapuheenjohtajan lisäksi 40 varsinaista jäsentä ja 40 varajäsentä. Valtuuskunta hyväksyy periaateohjelmaa ja poliittista ohjelmaa lukuunottamatta Vihreiden poliittiset linjat.