Vuosi 2016 on alkanut vauhdikkaasti ja tuonut mukanaan muutoksia. Suurin muutos on eittämättä ollut, kun vuoden vaihteessa Nastola liittyi Lahteen ja syntyi vajaan 120 000 asukkaan uusi Lahti. Tämän takia haluan heti näin aluksi toivottaa vihreitä arvoja arvostavat nastolalaiset tervetulleiksi Lahden Vihreisiin!

Uusi vuosi 2016 on tuonut muutoksia myös Lahden Vihreille. Konkreettisin muutos on se, että olemme saaneet yhdistyksellemme kokous- ja toimistotilat Lahdesta, Hollolankatu 3:sta. Tämä muutos tuo myös toimintaamme uudistuksia, kun ensimmäisen kerran koko historiamme aikana pystymme keskittämään kaikki toiminnan organisointiin ja hallintoon liittyvät toiminnot yhteen ainoaan osoitteeseen. Tämä muutos ei olisi ollut meille taloudellisesti mahdollista, jos emme olisi saaneet mukaan koko joukon mieluisia yhteistyökumppaneita. Näistä kumppaneista erityisesti pitää mainita Lahden ruokapiiri ry ja Lahden ruokaosuuskunta (ROK), koska jo nyt näyttää siltä, että tulemme tekemään näiden toimijoiden kanssa muutakin yhteistyötä kuin vain toimimaan yhteisissä toimitiloissa.

***

Lahden Vihreät ja erityisesti vihreä valtuustoryhmä on ollut kokoonsa nähden aikaansaava toimija lahtelaisessa kuntapolitiikassa. Tästä saamme kiittää niitä vihreitä luottamushenkilöitä, jotka ovat väsymättä jaksaneet laittaa asiantuntemuksensa peliin varsinkin päätösten valmisteluvaiheessa. Jotta tämä osin näkymätönkin uurastaminen saisi jatkossa enemmän painoarvoa, on meidän lahtelaisena vihreänä paikallisjärjestönä keskityttävä huolella tulevien kuntavaalien valmisteluun jo nyt.

Kuntavaalien 2017 valmisteluissa on tällä hetkellä keskeistä se, että löydämme uudesta Lahdesta mahdollisimman paljon kestävästä kehityksestä, ihmisoikeuksista sekä sosiaalisesta ja taloudellisesta tasa-arvosta kiinnostuneita kuntavaaliehdokkaita. Siksi toivon, että jokainen varovaisestikin kuntavaaliehdokkuudesta kiinnostunut Lahden Vihreiden jäsen ilmoittaa itsestään joko puheenjohtajalle tai hallituksen jäsenelle kuluvan kevään, kesän tai viimeistään syksyn aikana.

Samoin on toivottavaa, että oman ehdokkuuden pohdinnan lisäksi saisimme jäseniltämme koko joukon ehdotuksia mahdollisista lahtelaisista henkilöistä, jotka voisivat olla kiinnostuneita osallistumaan toimintaamme uusina jäseninä ja ehdokkaina. Ehdokkaita voit myös ehdottaa Vihreiden nettisivujen kautta osoitteessa https://www.vihreat.fi/ehdokasehdotus.

***

Lahden Vihreiden kuluvan vuoden päätapahtuma on Lahden Sibeliustalolla järjestettävä Vihreiden puoluekokous 21. – 22.5.2016. Tämä tapahtuma on sen verran harvinaista herkkua lahtelaisille vihreille, että toivon, että mahdollisimman moni jäsenistöstämme osallistuisi tapahtuman järjestelyihin ja pääsisi näin kokemaan puoluekokouksen innostavaa me-henkeä. Puoluekokouksen järjestelyjä varten perustetaan oma työryhmä ja työryhmän jäsenet tullaan valitsemaan seuraavassa hallituksen kokouksessa 29.1.2016 klo 18.00. Joten jos haluat olla ryhmässä mukana, niin kerro siitä Lahden Vihreiden hallitukselle tammikuun loppuun mennessä tai tule paikalle itse kokoukseen.

Puoluekokouksen lisäksi tulevan kevään aikana tullaan järjestämään myös moni muita mielenkiintoisia tapahtumia. Jotta saisit näistä tapahtumista tietoa, niin suosittelen lämpimästi, että seuraat aktiivisesti ainakin Lahden Vihreiden Facebook-sivuja tai sähköpostilistaa. Samoin toiminnassa ja vaikuttamistyössä mukana olemista edesauttaa se, että osallistut mahdollisuuksien mukaan kaikille jäsenille avoimiin hallituksen kokouksiin. Hallituksen toiminnasta löydät lisää tietoa esimerkiksi Lahden Vihreiden nettisivuilta osoitteesta https://www.lahdenvihreat.fi/.

***

Lopuksi voisin todeta, että jos kulunut vuosi on tuntunut ainakin mediakeskustelun osalta synkältä ja vaihtoehdottomalta, niin on hyvä muistaa sen vastapainona, että juuri nyt oikea hetki olla vihreä paikallisaktiivi!

 

Terveisin,

 

Sami Metsäranta

Lahden Vihreät ry:n puheenjohtaja

sami.metsaranta[at]gmail.com

040 596 4459

https://www.facebook.com/samimetsaranta