Ohessa lupaamamme ohjeet niin kalapihveihin kuin remouladeen.

Särjen maku on parhaimmillaan kun kala pyydetään kylmän veden aikaan. Kalat on hyvä verestää. Massausta varten kala suomustetaan ja siitä poistetaan pää, evät ja sisälmykset. Kala jauhetaan lihamyllyllä kaksi-kolme kertaa. Massasta tulee nestettä, joten massa on hyvä valuttaa ennen maustamista. Älä käytä maustamiseen kuivattuja yrttejä (yrtit muuttavat makua kuivatessa).

Maustaminen per kilo raakamassaa: 1 keltasipuli, puolikas valkosipuli, puolikas ruukku tilliä, puolikas ruukku ruohosipulia, puolikkaan sitruunan mehu, 2 munaa, 2 dl korppujauhoja, 10g suolaa, valkopippuria ja cayennepippuria oman maun mukaan.

Hienonna tarvittavat ainekset ja sekoita keskenään. Muotoile pihveistä haluamasi kokoiset (noin 80-100g on sopiva) ja esikypsennä uunissa 160 asteessa 6 minuuttia. Jos et käytä tässä vaiheessa pihvejä, niin säilö ne kylmään. Ennen tarjoilua pihveihin paistetaan pikaisesti pinnat paistinpannulla. Käytä paistamiseen voita (mieluummin kirkastettu voi) ja miedohkoa lämpötilaa.

Halutessasi voit jättää esikypsentämisen väliin. Tällöin annostele massaa sopiva määrä kostealle kädelle ja muotoile pihviksi. Paista paistinpannulla miedohkolla lämmöllä. Kypsennysaika on hyvä varmistaa pihvin koon suhteen, mutta kuten muussakaan ruoanlaitossa, älä kypsennä ruokaa kuivaksi.

Remoulade sisältää majoneesia, suolakurkkua, porkkanaa, mustapippuria ja persiljaa.

Suosittelemme käytettäväksi normaalirasvaista majoneesia.
Hienonna suolakurkku ja porkkana siihen kokoon, jonka koet suutuntumalle hyväksi. Suolakurkusta poistetaan ylimääräinen neste valuttamalla sihdin avulla. Voit tehostaa nesteen poistamista painamalla massaa.

Majoneesia, suolakurkkua ja porkkanaa sekoitetaan toisiinsa samassa suhteessa, esimerkiksi 100g majoneesia, 100g suolakurkkua ja 100g porkkanaa. Mustapippuria ja persiljaa oman maun mukaan.

Näiden toimenpiteiden jälkeen jäljelle jää enää nauttiminen, olkaa hyvät!