Pikkuteatterilla tapahtuu 27.3. ja 28.3.

Kajaanilaisen Vaara‐kollektiivin kiitetty ja keskustelua herättänyt dokumenttiteatteriesitys Talvivaara ­​- kainuulainen scifi­näytelmä ​vierailee Lahdessa Pikkuteatterilla perjantaina 27.3. klo 19 ja lauantaina 28.3. klo 12.

Esitys perustuu lukuisiin haastatteluihin, vierailuihin Talvivaarassa, nikkeliin ja tarinaan, jonka sankareista on tullut sen vankeja. Talvivaara oli ja on kainuulainen ja suomalainen unelma työstä, toimeentulosta ja tulevaisuudesta, mutta minkälainen unelma Talvivaara oli? Miksi tämä upea futuristinen viritelmä meni pieleen ja syöksyi loputtomien ongelmiensa viidakkoon? Ja jos katsotaan pidemmälle, minkälainen maailman keskipiste Talvivaarasta avautuu?

Ohjaus ja dramatisointi: Veikko Leinonen.

Haastattelut: Työryhmä.

Näyttelijät: Hanna‐Mari Hotta, Panu Huotari, Elsa Lankinen, Pekka Moilanen, Kimmo Penttilä ja Mari Pitkänen.

Liput 23€ / 17€ Ryhmät vähintään 8 henkilöä, liput á 17€.

ENNAKKOMYYNTI LIPPUPALVELU.FI

http://www.lippupalvelu.fi/event/151251

http://www.lippupalvelu.fi/event/151271

https://www.facebook.com/events/628736577271675/?pnref=story

Vierailu toteutetaan yhteistyössä Vihreän Sivistysliiton (Visio) kanssa. www.visili.fi

**V
aara‐kollektiivi on uusi pohjoiseen perustettu esittävän taiteen kollektiivi ja vapaa ammattiteatteri, jonka juuret ovat Kajaanissa. Ryhmä on aloittanut toimintansa tammikuussa 2014. Vaaran jäseniin kuuluu 21 teatterin ja esittävän taiteen ammattilaisista, joiden työhistoriassa on kajaanilaisen teatterikulttuurin väkevä kädenjälki.