Tavarataivas-elokuva esitetään Kino Iiriksessä Vihreillä kulttuuripäivillä!

Lahti täyttyy elokuun lopussa (23.-25.8.13) vihreistä ja kulttuurista, kun neljännet Vihreät kulttuuripäivät saapuvat kaupunkiin. Kulttuuripäivät on rento ja kaikille lahtelaisille avoin kesätapahtuma, joka kokoaa loppukesän viikonlopuksi vihreän väen ympäri Suomea yhteen.

Luvassa on monenlaista kulttuuria vihreästä näkökulmasta: dokumenttielokuvia, näyttelyitä, musiikkia ja tietysti myös hyvät iltabileet. Kulttuuripäivät järjestää Visio yhteistyössä Lahden Vihreiden kanssa.

Lahdessa järjestetään myös samana viikonloppuna vihreille kunnallisille luottamushenkilöille suunnatut Vihreät kuntapäivät Sibeliustalolla. Kuntapäivien teemana on Hyvinvoiva vihreä kunta.

Lue alla oleva ohjelma, niin tiedät miksi vihreää kulttuuriviikonloppua ei kannata missata! Tervetuloa!

KULTTUURIPÄIVIEN OHJELMA

PERJANTAINA 23.8.

 

Elokuva: Tavarataivas

Kino Iiris klo 16 (Saimaankatu 12)

Huippusuosittu dokumentti Tavarataivas kertoo parikymppisen Petrin ihmiskokeesta, jossa hän pakkaa kaikki tavaransa varastoon vuoden ajaksi ja saa hakea sieltä ainoastaan yhden tavaran päivässä. Uusia tavaroita ei saa ostaa. Elokuva nostaa pinnalle peruskysymyksen siitä, mitä todella tarvitsemme elämässä. Liput 5€, myynti Kino Iiriksestä.

Tavarataivas-elokuvan traileri

 

Ennakkoklubi: Miikka Kallio Band

Torvi (Loviisankatu 8)

Lahtelaisen Miikka Kallio Bandin solistina Mikko Peltoniemi. Bändin tavaramerkiksi on muodostunut poikkeuksellisen laaja tyylivalikoima. Torvessa bändin ohjelmistossa on mukana vihertävä vivahde. Liput 5€.

 

LAUANTAINA 24.8.

 

Ohjelmaa Vihreiden teltalla 

Lanunaukio klo 10-14

  • KaunisLAHTI -valokuvanäyttelyssä esillä on kesällä järjestetyn KaunisLAHTI -valokuvakilpailun parhaimmisto. Kaikki kuvat löytyvät kilpailun Facebook-sivulta. Millainen on sinun kaunis Lahtesi?
  • Kulttuuritavaroiden vaihtotorilla voi tehdä löytöjä! Onko sinulla käytettyjä kirjoja, levyjä tai vaikkapa tauluja, joita et enää tarvitse? Tuo ne kiertoon vaihtotorille ja ota paikan päältä uudet tilalle.
  • Taikuri Timantti ja Pelle Rupiini Nuokun Sirkuksesta viihdyttävät perheen pienimpiä klo 11. Esityksen jälkeen mukaan saa koirailmapallon.

 

Opastettu kävelykierros: Lanupuisto – Elämää suomalaismetsissä

Lähtö Lanunaukiolta klo 12:00.

Lanu-puistossa esillä Olavi Lanun veistostaidetta. Veistokset on suunniteltu sulautumaan ympäröivään luontoon: niiden väritys muistuttaa luonnonkiveä ja veistosten sallitaan sammaloitua. Oppaana Jaakko Petäjä. Kävelykierroksen kesto on 1,5h.

 

Opastettu kävelykierros: Lahti GreenCity

Lähtö Sibeliustalon pääovilta klo 16:00.

GreenCity on realistinen unelma energiatehokkaasta ympäristökaupungista, jossa asukkaan ääni kuuluu entistä paremmin. Kaupunkikierroksella kuullaan asiantuntijoiden johdolla, miten Lahti kehittyy. Oppaana Green City –kehityspäällikkö Saara Vauramo. Kävelykierroksen kesto on 1,5h.

 

Paneeli: Työpajatoiminnasta taidestudioihin – Erityistä tukea tarvitsevien taidekoulutuksen tulevaisuus

Sibeliustalon Kuusi-kabinetissa klo 16–17:30

Keskustelemassa: TaT Minna Haveri Aalto-yliopistosta, kuvataiteilija ja kuvataideopettaja Outi Kirves sekä Taide- ja toimintakeskus Kaarisillan perustaja Maila Koskinen. Paneelin vetää kuvataidekriitikko Veikko Halmetoja.

 

Elokuva: Uuden alku

Kino Iiris klo 16–17 (Saimaankatu 12)

Palkittu dokumenttielokuva kertoo maahanmuuttajien saapumisesta ja sopeutumisesta Suomeen. Elokuvan ohjaaja Hamid Al-sammarraee kertoo näytöksen aluksi elokuvan tekemisestä. Katso elokuvan trailer täältä. Liput 5€, myynti Kino Iiriksestä.

Uuden alku -elokuvan traileri

 

Iltaklubi: Bon Jouni

Ravintolalaiva Kaunis Veera klo 21-> (Lahden satama)

Bon Jouni on laulaja-lauluntekijä, jonka musiikissa soivat akustinen kitarafolk, popmelodiat ja rippunen skandinaavista melankoliaa. Bon Jounin eli Jouni Pesolan kanssa lavalle nousevat upeaääninen laulaja-viulisti Hanna Nikula, basisti Juha Perälä sekä multi-instrumentalisti Markus Vallo.

 

SUNNUNTAINA 25.8.

 

Näyttely: Vähähiilistä fiilistä

Ympäristöneuvonnan näyttelytila klo 12–16 (Vesijärvenkatu 27)

Näyttelyssä pääsee toiminnallisesti tutustumaan asumisen, liikenteen ja matkailun ilmastovaikutuksiin. Näyttelyssä on opastus klo 13:30 ja 15:30.

 

Elokuva: Hilton! Täällä ollaan elämä

Kino Iiris klo 16–17:15

Suosittu elokuva kuvaa nuorten ja näiden lähipiirin elämää Hiltoniksi kutsutun Nuorisosäätiön vuokratalossa Itä-Helsingissä. Liput 5€, myynti Kino Iiriksestä.

Hilton! Täällä ollaan elämä -elokuvan traileri

 

Lisätietoja viikonlopun tarjonnasta saat:

Vihreät kulttuuripäivät Facebookissa

Vihreät kuntapäivät Facebookissa

KaunisLAHTI-valokuvakilpailu Facebookissa

Twitterissä hakusanalla/hashtagillä #vihreät 

Vihreät kulttuuripäivät Lahdessa 2013 -juliste