Lahden Vihreiden kunnallisvaaliohjelmassa on kohta ”Perustetaan Lahteen syrjäytymistoimikunta, jonka tehtävänä on etsiä keinoja syrjäytymisen ehkäisemiseksi.”.

Valtaosa syrjäytyneistä kohtaa elämässään mielenterveysongelmia joko syrjäytymisen syynä tai seurauksena. Syystä tai toisesta aihe on kuitenkin edelleen tabu, vaikka erilaisiin mielenterveysongelmiin sairastuu Suomessa valtava määrä ihmisiä joka vuosi.

Osana kunnallisvaalikampanjaa Lahden Vihreät neuloo ja kokoaa tilkkupeiton tai -peittoja Päijät-Hämeen keskussairaalan psykiatrian yksiköille lahjoitettavaksi potilaiden käyttöön. Tarkoitus on neuloa jokaiseen tilkkuun ripaus iloa ja toivoa tulevasta huomisesta. SINÄ voit auttaa neulomalla tilkun. Et tarvitse edes materiaaleja: riittää, että tulet paikalle alla mainittuna aikana ja etsiydyt lankojen ja puikkojen ääreen. Samalla voimme jutella politiikasta, tai sitten ihan jostain muusta.

Voit myös neuloa tilkkuja itseksesi kotona. Tällöin valitse pesukoneen kestävä villapohjainen lanka ja tee tilkusta 16 x 16 cm kokoinen. Saat lähetystä varten osoitetiedot kysymällä sähköpostilla osoitteesta mai (at) iki piste fi.

Tarkoituksena on kokoontua kesän ja syksyn aikana tilkkutalkoisiin useamman kerran. Neuletarvikkeet saat tapaamisesta kotiin mukaan, joten valmista ei tarvitse saada parin tunnin aikana. Tervetuloa mukaan!

Tapaamiset:

Tiistai 19.6. klo 18:00 alkaen Kahvila Kariranta

Tiistai 26.6. klo 18:00 alkaen Kahvila Kariranta

Keskiviikko 4.7. klo 18:00 alkaen Kahvila Kariranta

Keskiviikko 11.7. klo 18:00 alkaen Kahvila Kariranta

Tiistai 24.7. klo 18:00 alkaen Kahvila Kariranta

Keskiviikko 1.8. klo 18:00 alkaen Kahvila Kariranta

Keskiviikko 8.8. klo 18:00 alkaen Kahvila Kariranta

Keskiviikko 15.8. klo 18:00 alkaen Kahvila Kariranta

Keskiviikko 22.8. klo 18:00 alkaen Kahvila Kariranta

Keskiviikko 29.8. klo 18:00 alkaen Kahvila Kariranta

Torstai 13.9. klo 18:00 alkaen Marikan kotona

Keskiviikko 19.9. klo 18:00 alkaen Kauppakeskus Trion Robert’s Coffee

Tiistai 25.9. klo 18:00 alkaen Kauppakeskus Trion Robert’s Coffee

Keskiviikko 3.10. klo 18:00 alkaen Kauppakeskus Trion Robert’s Coffee